Terra Madre – Salone del gusto 2016

El 22 al 26 de setembre 2016 a Torí torna Mare Terra Salone del Gusto, l’esdeveniment internacional més important dedicada a la cultura alimentària.

Una edició especial no només perquè se celebren 30 anys d’activitats d’Slow Food a Itàlia i 20 anys des del naixement de la primera edició de l’internacional Salone del Gusto, però a causa dels organitzadors i col·laboradors tècnics s’han fixat un objectiu molt ambiciós: arribar a 70% de recollida selectiva.

A més, aquest any la iniciativa es mou per primera vegada en el cor de Torí, deixant el recinte firal, a la trobada del públic i involucrar tota la ciutat.

El projecte de sostenibilitat ambiental de l’Internacional Salone del Gusto i Terra Madre, s’ha desenvolupat i millorat contínuament edició rere edició, convertint-se en un model que ha fet l’escola per a molts altres esdeveniments nacionals i internacionals.

 

Des de 2006, el Projecte transdisciplinari “Esdeveniments de reduït impacte ambiental” ha donat lloc a l’aplicació progressiva de les estratègies sostenibles amb el medi ambient, i a una millora contínua de l’optimització del rendiment del consum d’energia i materials, evitant el malbaratament en el primer lloc.

Per a l’any 2016, un paper central en la sistèmica i la reducció de l’impacte ambiental, és el saló-de-gust-2016, que va confiar el disseny de recollida de residus, desenvolupat amb la col·laboració de Amiat Novamont i centrant-se en l’envasament de aliments porta a terme des de moltes edicions dels consorcis, Comieco i Rilegno.

 

Es presentarà la col·lecció d’illes ecològiques, tripulada per voluntaris de Legambiente, a la qual s’agrega el servei als expositors de la Ciutat Eco.

 

Amb suport per Ecozema i el nostre distribuïdor Eco Technologies, com en edicions anteriors, es proporcionarà gots, plats i coberts totalment compostables.

 

El lema de Terra Madre del Gust 2016 “Voler bene alla terra” encarna el cor de les activitats d’Slow Food al món “Estimar la terra és tenir cura, atendre amb amabilitat i amor. Cultivar i cuidar el medi ambient ha de ser el segell distintiu d’aquest moment “, va dir Carlo Petrini, president d’Slow Food.

compartir
23/01/2017