Mater Biotech Butandiol

Es diu butanodiol, i és un intermedi químic i com a solvent per a la producció de plàstics, fibres elàstiques i poliuretans àmpliament utilitzat.

Fins ara només era possible obtenir-lo a partir de fonts fòssils, però el 30 de setembre Novamont ha inaugurat la planta “Mater-Biotech” en Bottrighe, a la província de Rovigo, en què es produeix butanodiol a escala industrial per fermentació de matèries primeres renovables.

El “biobutandiolo”, de fet, pot obtenir directament dels sucres a través de l’ús de bacteris.

Novamont, a partir d’una tecnologia desenvolupada per Genomatica – empresa líder en la indústria Caloforniana en bioenginyeria – ha desenvolupat una plataforma de biotecnologia que a partir de sucre i a través de l’acció dels bacteris del tipus Escherichia coli (E. coli) adequadament dissenyats , els converteix en biobutandiolo.

 

A més, el processament dels subproductes es tornarà a utilitzar per a les necessitats d’energia de la pròpia planta, optimitzant així el cicle de vida de tot el procés.

La planta neix de la conversió d’un lloc abandonat, la sisena en ordre de temps que Novamont ha recuperat, d’acord amb el seu model bio-economia s’entén com una regeneració territorial.

Un pas important cap a la descarbonització dels processos de producció, d’acord amb els compromisos adquirits en la COP 21 a París i la urgent necessitat de mesures pràctiques per reduir les emissions de CO2.

compartir
23/01/2017